Kompetenzen
Chemie, Lebensmittelchemie, Scale-up, Kristallisation, Formulation, Flavor, Aroma, Chemoperception, Validierung, Food Safety, Innovation, R&D, Fermentation
Referenzen & Unternehmenskontakte
Symrise AG, Holzminden
Takasago Deutschland GmbH, Zülpich
Nestlé AG, Schweiz, Lausanne
Nestlé Health Science, Mucos Berlin
CJ Cheiljedang, Suwon, South Korea
Auszeichnungen, Preise & Ehrungen
Juli 2015: Nestlé Food Science Discovery Award 2015:
“Project Facets – Science of Crystalline Food Ingredients”
Jan. 2004 – Dez. 2004: Research grant for postdoctoral researchers of
the Deutsche Forschungsgemeinschaft (DFG)
Okt. 1999 – Okt. 2000: Ph. D. fellowship of the doctorate program of
the Technical University of Berlin, “Synthetic, mechanistic and technical aspects of metal catalysts”
Dezember 1999: Klaus-Koch-Award of the department of chemistry, TU Berlin
Mitgliedschaften
Gesellschaft Deutscher Chemiker
Schweizer Chemische Gesellschaft
DFG Fachgebiet
3.15-02 - Lebensmittelchemie
