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Heiko Oertling

Prof. Dr. Heiko Oertling

Hochschule Trier

Schneidershof, 54292 Trier, Raum: D04

  • 0651/-8103297
Profil

Kompetenzen

Chemie, Lebensmittelchemie, Scale-up, Kristallisation, Formulation, Flavor, Aroma, Chemoperception, Validierung, Food Safety, Innovation, R&D, Fermentation

Referenzen & Unternehmenskontakte

Symrise AG, Holzminden
Takasago Deutschland GmbH, Zülpich
Nestlé AG, Schweiz, Lausanne
Nestlé Health Science, Mucos Berlin
CJ Cheiljedang, Suwon, South Korea

Auszeichnungen, Preise & Ehrungen

Juli 2015: Nestlé Food Science Discovery Award 2015:
“Project Facets – Science of Crystalline Food Ingredients”

Jan. 2004 – Dez. 2004: Research grant for postdoctoral researchers of
the Deutsche Forschungsgemeinschaft (DFG)

Okt. 1999 – Okt. 2000: Ph. D. fellowship of the doctorate program of
the Technical University of Berlin, “Synthetic, mechanistic and technical aspects of metal catalysts”

Dezember 1999: Klaus-Koch-Award of the department of chemistry, TU Berlin

Mitgliedschaften

Gesellschaft Deutscher Chemiker
Schweizer Chemische Gesellschaft

DFG Fachgebiet

3.15-02 - Lebensmittelchemie

Funktionen

Professor (Hochschule Trier)
Professor (Bauen + Leben)
Professor (Lebensmitteltechnik)

Forschungsgebiet

  • Chemie
  • Lebensmittelchemie
  • Kristalline Phasen

Lehrgebiet

  • Chemie
  • Lebensmittelchemie
  • Lebensmittelanalytik
  • Kosmetische Chemie