Prof. Dr. rer. nat. Heike Raddatz
Bauen + Leben, Hochschule Trier
- 0651/8103-297
- 0651/8103-413
Raddatz, Heike; Ferner, M.J.; Ulber, R.
Aromaenzympräparate steigern die antioxidativen Eigenschaften von Weißwein (Riesling)Food Lab. Bd. 1. Kaiserslautern. 2015 S. 19
Raddatz, Heike; Hausinger, K.; Lipps, M. et al.
Automated optical grape-sorting of rotten grapes: Effects of root infections on gluconic acid concentrations and glycerol/gluconic acid ratios in must and wineD. 2015 S. 18 - 28
Raddatz, Heike; Walther, Cornelia; Huber, Birgit et al.
Chemie für die Schönheit – aber sicher!Nachrichten aus der Chemie. Bd. 63. H. 5. 2015 S. 533 - 538
Raddatz, Heike; Rudy, Horst; Rosch, Achim et al.
Zerstörungsfreie Druck- und CO2-MessungD. 2015
Raddatz, Heike; Rudy, H.; Rosch, A. et al.
Druck- und CO2-Messung in Perl- und Schaumweinen durch InfrarotspektroskopieDeutsches Weinbaujahrbuch. Bd. 2015. Stuttgart: Ulmer 2014 S. 125 - 128
Raddatz, Heike; Michel, O.; Henle, T.
Einfluss von Gärparametern auf die Zusammensetzung von GärverlustaromenZeitschrift Lebensmittelchemie. Bd. 68. 2014 S. 89 - 90
Raddatz, Heike; Michel, O.; Ferner, M.J. et al.
Funktionelle Naturstoffe in Lebensmitteln und KosmetikaSymposium Wirk- und Effektstoffforschung RLP: Screening, Synthese, Wirkung & Verfahrenstechnik. Kaiserslautern. 2014
Raddatz, Heike; Hausinger, K.; Lipps, M. et al.
Influence of grape rot on the contents of sulfur binding compounds in wine after automated optical grape-sortingVitis: Journal of Grapevine Research. Bd. 53. H. 3. Siebeldingen: Inst. für Rebenzüchtung des Julius-Kühn-Inst. 2014 S. 167 - 171
Raddatz, Heike
Naturkosmetik - Traditionelle Wirkstoffe unter der LupeCossma. Bd. 2014. H. 1-2. Karlsruhe: Health and Beauty Business Media 2014 S. 22 - 23
Raddatz, Heike; Ferner, M.J.; Fritzsche, J.
Aktivitätseinflüsse auf terpen- bzw. aromafreisetzende Glucosidasen für die WinzertechnikLebensmittelchemie. Bd. 67. H. 4. Weinheim: Wiley-VCH 2013 S. 76 - 77
Raddatz, Heike; Michel, O.; Henle, T.
Alcohol free wine: healthy and tasty by wine flavour recoveryNULUX 2013, 3rd Luxembourgish Nutrition Conference. Luxembourg. 2013
Raddatz, Heike; Michel, Oliver; Henle, Thomas
Alkoholfreie Weine. Sensorische Verbesserung durch Zusatz von rückgewonnenen GärverlustaromenDeutsche Lebensmittel Rundschau. Bd. 109. H. 6. Hamburg: Behr 2013 S. 329 - 333
Raddatz, Heike; Michel, O.; Henle, T.
Analysis of wines and recovered wine flavor condensates: A reviewForum Life Science. München. 2013
Raddatz, Heike; Michel, O.; Henle, T.
Analysis of wines and recovered wine flavor condensates: A reviewTrierer Lebensmitteltag. Trier. 2013
Raddatz, Heike; Lipps, M.; Hausinger, K. et al.
Analytische Beurteilung der vollautomatisch-optischen Traubensortierung zur Qualitätssicherung im WeinDeutscher Lebensmittelchemikertag. Braunschweig. 2013
Raddatz, Heike; Hausinger, K.; Lipps, M. et al.
Automated optical grape-sorting: Analytical and sensory composition of must and wine fractions. In Vino Analytica Scientia Symposium (IVAS)Université de Reims Champagne-Ardenne. Reims, Frankreich. 2013
Raddatz, Heike; Hausinger, K.; Lipps, M. et al.
Automated optical grape-sorting: Influence of grape rot on the contents of biogenic amines in the vintages of 2010 and 2011Mitteilungen Klosterneuburg. Bd. 63. Kloster Neuburg: HBLA u. Bundesamt für Wein- u. Obstbau 2013 S. 70 - 78
Raddatz, Heike; Schroll, Y.; Kretschmer, O. et al.
Comparison of rheological methods to examine cosmetic formulationsForum Life Science. München. 2013
Raddatz, Heike; Schroll, Y.; Kretschmer, O. et al.
Comparison of rheological methods to examine cosmetic formulationsTrierer Lebensmitteltag. Trier. 2013
Raddatz, Heike; Wipf, A.; Sticher, S.
Establishment and validation of ICP-MS- methods for detection of metals in medical dialysatesForum Life Science. München. 2013
Raddatz, Heike; Wipf, A.; Sticher, S.
Establishment and validation of ICP-MS- methods for detection of metals in medical dialysatesTrierer Lebensmitteltag. Trier. 2013
Raddatz, Heike; Hausinger, K.; Scholten, G. et al.
Influence of grape rot on the contents of sulphur binding compounds in wines after automated optical grape-sortingForum Life Science. München. 2013
Raddatz, Heike; Hausinger, Katharina; Rosch, Achim et al.
Optische Sortieranlagen in der Praxis: Möglichkeiten zur Qualitätssteigerung und QualitätssicherungDas deutsche Weinmagazin. Bd. 2013. H. 16. Mainz: Facherlag Fraud 2013 S. 10 - 15
Raddatz, Heike; Ulber, R.; Ferner, M.J.
Overview and activity influences of available enzyme products with β-glucosidases site activity for the winery technologyForum Life Science. München. 2013
Raddatz, Heike; Ulber, R.; Ferner, M.J.
Overview and activity influences of available enzyme products with β-glucosidases site activity for the winery technologyTrierer Lebensmitteltag. Trier. 2013
Raddatz, Heike; Ferner, M.J.; Ulber, R.
Overview and activity influences of available enzyme products with -glucosidases site activity to enhance the polyphenol content in grape juice or wineNULUX 2013, 3rd Luxembourgish Nutrition Conference. Luxembourg. 2013
Raddatz, Heike; Michel, O.; Henle, T.
Rückgewinnung von Gärverlustaromen zur Verbesserung der Aromaqualität von alkoholfreien WeinenRegionalverbandstagung Nord der Lebensmittelchemischen Gesellschaft der GDCh. Hamburg. 2013
Raddatz, Heike; Hausinger, K.; Rosch, A. et al.
Schlüssel zur Qualität: Vollautomatisch-optische TraubensortierungDer Winzer. Bd. 2013. H. 9. Wien: Österr. Agrarverl. 2013 S. 16 - 21
Raddatz, Heike; Krupp, J.; Malessa, M.
Survey on migration of different petroleum waxes by means of different methodsForum Life Science. München. 2013
Raddatz, Heike; Krupp, J.; Malessa, M.
Survey on migration of different petroleum waxes by means of different methodsTrierer Lebensmitteltag. Trier. 2013
Raddatz, Heike; Hausinger, K.; Rosch, A. et al.
Traubensortierung im FokusDie Winzer-Zeitschrift. Bd. 2013. H. 9. Koblenz: Landvolk-Verl. 2013 S. 33 - 36
Raddatz, Heike; Hausinger, K.; Scholten, G. et al.
Vollautomatisch-optische Traubensortierung: Verfahrenstechnik und AnalytikTrierer Lebensmitteltag. Trier. 2013